Εορτές 31 Μαρτίου: Άγιος Αυδάς Άγιος Υπάτιος Αυδάτα Υπατία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Boris Άγιος Θεόφιλος ο Μάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο πρίγκιπας Άγιος Μένανδρος Βενιαμίν ο Διάκονος ο μάρτυρας Όσιος Ακάκιος ο Ομολογητής Όσιος Βλάσιος ο εξ Αμορίου Όσιος Ιννοκέντιος Όσιος Ιωνάς Όσιος Στέφανος ο Θαυματουργός Όσιος Υπάτιος ο θεραπευτής
Εορτές 16 Ιουνίου 2025 <> 
Κύριες Εορτές
Δεν βρήκαμε άλλες πληροφορίες
Όνομα: Ελάππας
Ετυμολογία: Υπό διερεύνηση
Χειροτόνησε διάκονο τον Άγιο Τύχωνα.
Όνομα: Μνήμων
Ετυμολογία: Από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα 'μνάομαι' - 'μνώμαι' και σημαίνει αυτόν που έχει δυνατή μνήμη
Άγιος Τύχων
Κύπριος Άγιος Ἐπίσκοπος Αμαθούντας. Σώζεται ερειπωμένος ναός του στην αρχαία Αμαθούντα της Κύπρου (επαρχία Λεμεσού), κοντά στην οποία υπάρχει χωριό που φέρει το όνομα του. Το θαυματουργός είναι τιμητικός τίτλος, για την ικανότητα του να συντρίβει τα αγάλματα των Ελλήνων θεών και τους ναούς τους.

Πριν κοιμηθεί ειρηνικά, σωματώδης όντας και βίαιος κατέστρεψε πολλούς Ελληνικούς ναούς και δεν δίσταζε την αγριότητα του να χρησιμοποιεί πάνω και σε γυναίκες ακόμη. Μια από αυτές ήταν και η Μαραθούσα, ιέρεια της θεάς Αρτέμιδας, όταν εισέβαλε έξαλλος στο ναό που λειτουργούσε, την μαστίγωσε και κτύπησε ανελέητα για να της δείξει όπως φώναζε ‘τη δύναμη του Χριστού’. Χριστιανικοί κύκλοι της εποχής, αλλοίωσαν το όνομα της σε Μιαραναθούσα που δίνει την εντύπωση μιας Αναθεματισμένης (Αναθούσα) και Μιαράς (μολυσμένης, ανόσιας και βέβηλης).
Όνομα: Τύχων
Ετυμολογία: Από την αρχαία Ελληνική λέξη 'τυγχάνω' = αποτέλεσμα συγκυρίας ή συμπτώσεων ή περιστάσεων
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
16 Ιουνίου > Μαρτύρησε στην Αφρική με τον συνασκητή της Anesius.
Μαρτύρησε στην Αφρική με τον συνασκητή της Ανέσιο.
Όνομα: Βαλέρια
Ετυμολογία: Από το Λατινικό 'valere' που σημαίνει υγεία και δύναμη, να είναι κάποια δηλαδή γενναία, θαρραλέα, υγιής και δυνατή.



©2025 names-n-gifts.com - Επικοινωνία