Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Εορτές 19 Ιουνίου 2025 <> 
Κύριες Εορτές
Καταγόταν από την Απολλωνιάδα της Σωζόπολης και ανήκε στις στρατιωτικές τάξεις, όταν βασιλιάς της Ρώμης ήταν ο Τραϊανός (89 - 117 μ.Χ.). Δέχτηκε την χριστιανική διδασκαλία, βαπτίστηκε και έγινε από τους πιο ένθερμους χριστιανούς. Αλλά το 98 μ.Χ. ο έπαρχος στην Αντιόχεια της Πισιδίας Δομιτιανός, σκληρός πολέμιος της Εκκλησίας, διέταξε το θάνατο του, αφού είδε ότι καμία απειλή δεν ίσχυσε στο να τον σύρει και πάλι στη λατρεία των ειδώλων. Τότε μετά από βασανιστήρια τον αποκεφάλισαν.
Όνομα: Ζώσιμος
Ετυμολογία: Αυτός που είναι βιώσιμος
Ο Άγιος Ιώβ, πρώτος Πατριάρχης Μόσχας γεννήθηκε περί το 1530 μ.Χ. στην Στάριτσα και κοιμήθηκε το 1607 μ.Χ.
Όνομα: Ιώβ
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο Εβραϊκό όνομα που σημαίνει 'αντικείμενο εχθρότητας', τον καταδιωκόμενο.
Ένας από τους 70 Αποστόλους Ιούδας ο Ιακώβου ή Θαδδαίος καί Λεββαίος.
Όνομα: Ιούδας
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα 'Γιέχδα' και σημαίνει "αντικείμενο επαίνων", "παινεμένος".
Για εορταστική ημερομηνία πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Ζώσιμη
Ετυμολογία: Αυτή που είναι βιώσιμη
Για εορταστική ημερομηνία πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Ιούδα
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα 'Γιέχδα' και σημαίνει "αντικείμενο επαίνων", "παινεμένη".
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
Δεν βρήκαμε άλλες πληροφορίες
Όνομα: Ασύγκριτος
Ετυμολογία: Αυτός που δεν συγκρίνεται
19 Ιουνίου > Αγίου Ζωσίμου μάρτυρος
Ανήκε στις στρατιωτικές τάξεις (καταγόταν από την Απολλωνιάδα της Σωζόπολης), όταν βασιλιάς της Ρώμης ήταν ο Τραϊανός (89 - 117 μ.Χ.). Δέχτηκε τη χριστιανική διδασκαλία, βαπτίστηκε και έγινε από τους πιο ένθερμους χριστιανούς. Αλλά το 98 μ.Χ. ο έπαρχος στην Αντιόχεια της Πισιδίας Δομιτιανός, σκληρός πολέμιος της Εκκλησίας, διέταξε το θάνατο του, αφού είδε ότι καμία απειλή δεν ίσχυσε στο να τον σύρει και πάλι στη λατρεία των ειδώλων. Στην αρχή τον έδειραν και του έσχισαν τις πλευρές, που κατόπιν έκαψαν με σίδερο πυρακτωμένο. Όταν όμως και αυτά δεν έφεραν αποτέλεσμα, τότε τον αποκεφάλισαν και έτσι πήρε το αθάνατο στεφάνι του μαρτυρίου.
Όνομα: Ζώσιμος
Ετυμολογία: Αυτός που είναι βιώσιμος
Ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού. Κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού.

Σαν αδέλφια του Χριστού αναφέρονται οι Ιάκωβος, Ιωσής, Ιούδας, Σίμων, Εσθήρ, Μάρθα, και Σαλώμη.
Όνομα: Ιούδας
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα 'Γιέχδα' και σημαίνει "αντικείμενο επαίνων", "παινεμένος".
Καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ.Χ. Ασκήτεψε στην έρημο από νεαρή ηλικία. Όταν έφτασε σε βαθιά γεράματα, κατέβηκε στην κοντινότερη πόλη. Πέθανε σε πολύ προχωρημένη ηλικία και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευε.
Όνομα: Παΐσιος
Ετυμολογία: Εξελληνισμένος τύπος του Κοπτικού (Αιγυπτιακού) ονόματος ‘Pishoy’ που σημαίνει υψηλός, ευγενής.



©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία