Μια από τις 40 ασκήτριες παρθένους που μαρτύρησαν μαζί με το δάσκαλο τους Άγιο Αμούν, επί βασιλέως Λικινίου στην Αδριανούπολη της Θράκης. Τα ονόματα τους όπως δίνονται είναι Αδαμαντίνη, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Αρηβοϊα, Ασπασία, Αφροδίτη, Διώνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Ερμηνεία, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονόη, Θεονύμφη, Θεοφάνη, Καλλιρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Λάμπρω, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μόσχω, Ουρανία, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Τρωάδα, Χάιδω, και Χαρίκλεια. Είναι άξιο αναφοράς ότι σε αυτά τα ονόματα περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων αρχαίων Ελληνικών ονομάτων, 8 από τα 9 ονόματα των Μουσών της Αρχαίας Ελλάδας. Λείπει μόνο το Καλλιόπη που όμως γιορτάζει στις 8 Ιουνίου.
Muse of comedy and idyllic poetry Jean-Marc Nattier (1685–1766)
Σύμφωνα με πηγές της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας οι θεοί εισηγήθηκαν στον Δία ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες θεότητες που θα μπορούσαν, με λόγια ταιριαστά και μουσική επάξια, να υμνολογούν τα μεγάλ
...
Νηρηίδα Αλιάδα Νύμφη του όρους Αίτνα στην Σικελία της νότιας Ιταλίας. Αγαπήθηκε από τον θεό Δία και παρακάλεσε να μείνει κρυμμένη κάτω από την γη για να αποφύγει την οργή από την ζήλεια της θεάς Ήρας.
...
Στην αρχαία Ελληνική θρησκεία οι Χάριτες ήταν θεές της ομορφιάς, της χάρης, της φύσης και της γονιμότητας και βασικά ήταν τρεις, Αγλαΐα, Ευφροσύνη και Θάλεια.
Όμως από διάφορες πηγές αναφέρονται
...
Μία από τις Ώρες. Οι Ώρες ήταν Θεότητες των καιρών και του χρόνου και έργο τους ήταν να παρακολουθούν τα έργα των ανθρώπων. Ήταν θυγατέρες του Δία και της Θέμιδος, αδελφές των τριών Μοιρών και των Νυμ
...