Ο Όσιος Ιερώνυμος γεννήθηκε το 345 μ.Χ. στο χωριό Στριδώνι της Δαλματίας. Οι γονείς του, για να του προσφέρουν καλύτερη μόρφωη, τον έστειλαν στη Ρώμη.Εκεί βαπτίστηκε, αλλά έπεσε και στη διαφθορά.
Μετά τη Ρώμη επισκέφθηκε τη Γαλλία. Έπειτα επέστρεψε στην Ιταλία και από εκεί πέρασε στην Ανατολή και έφθασε το 373 μ.Χ. στην Αντιόχεια για να συνεχίσει τις σπουδές του. Αφού βέβαια γρήγορα συν ήλθε από τις νεανικές του παρεκτροπές, αποσύρθηκε στην έρημο της Χαλκίδας (στη Συρία) και ζούσε ασκητική ζωή. Αηδιασμένος όμως από τους εκεί υποκριτές μοναχούς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου γνωρίστηκε με τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και τον Γρηγόριο Νύσσης και από εκεί επέστρεψε στη Ρώμη, πολύ εκτιμώμενος για την πολυμάθεια του.
Οι σχέσεις του, όμως, με μια πλούσια, αλλά ευσεβή χήρα, την Παούλα, και τις θυγατέρες της, σκανδάλισε τη Ρωμαϊκή κοινωνία και αναγκάσθηκε να φύγει με τη συνοδεία αυτών από τη Ρώμη και να πάει δια της Αντιόχειας στα Ιεροσόλυμα και από κει στη Βηθλεέμ, όπου έκτισαν δύο Μονές, μία ανδρική και μία γυναικεία, στις οποίες και διέμεναν.
Ερυθρόδερμος αρχηγός της φυλής των Απάτσι (1826-1909). Tο πραγματικό του όνομα ήταν Γκογιαλέ, που στη γλώσσα των Απάτσι σημαίνει ‘αυτός που χασμουριέται’.
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από την Άνδρο, νησί του Αιγαίου, στο πένταθλο, όπως το σημερινό αλλά περιλάμβανε τα αθλήματα – άλμα, δίσκο, δρόμο, ακόντιο και πάλη, στην 72η Ολυμπιάδα το 492 π.Χ.
(Hieronymus Carl Friedrich von Münchhausen 1720-1797). Γερμανός βαρόνος αριστοκράτης που υπηρέτησε σαν μισθοφόρος αξιωματικός του ρωσικού ιππικού κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Οι διηγήσε
...
(354 - 250 π.Χ.) Μέγας Έλληνας ιστορικός που, όχι μόνο έγραψε αλλά και έζησε τους πολέμους των Διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε σχόλιο του ένας Βρετανός ιστορικός είπε ότι αν το έργο του είχε σωθε
...