Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Μάιρα, μητέρα του Λοκρού
Μάιρα > Σημαντικά Πρόσωπα (5)
Μία θυγατέρα του Προίτου και της Σθενεβοίας. Σαν συνοδός της θεάς Αρτέμιδας έπρεπε να διατηρήσει την παρθενία της. Κάποια στιγμή όμως ερωτεύθηκε αμοιβαία με το Δία, και από εκείνη την εποχή η Μάιρα έπαψε να συμμετέχει στα κυνήγια της Αρτέμιδας, οπότε η θεά την σκότωσε. Παιδί του Δία και της Μαίρας ήταν ο Λοκρός εκείνος που έκτισε τη Θήβα ή τα τείχη της μαζί με τους Αμφίονα και Ζήθο.
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Μάιρα
Ετυμολογία: Το όνομα Μάιρα ή Μαρία έχει ως ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα μαρ-μαίρω=λάμπω, ακτινοβολώ που σημαίνει την λάμπουσα, την ακτινοβολούσα.
Αντίστοιχο Ανδρικό: Μάιρος
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Μαίρα, Μαίρη, Μαιρά
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Νεράιδα Νύμφη
Κατάλογος:
Μαίναλος Μαινάς Μαιόνιος
«
Μάιρα
»
Μαιρηλέων Μάιρος Μάϊρος



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
2
Σκυλίτσα του Ικαρίου του Αθηναίου, που ειδοποίησε την θυγατέρα του, Ηριγόνη, με τα γαβγίσματά της και την οδήγησε στο άταφο πτώμα του πατέρα της. Ο Δίας την έκανε αστέρι με όνομα ‘Μικρός Κύων’.
3
Για χριστιανική εορταστική ημερομηνία πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
4
Νύμφη αστέρας του αστερισμού Μέγας Κύων όπου εξέχουσα θέση, λόγω λαμπρότητας, έχει ο αστέρας Σείριος. Ήταν σύζυγος του Τεγεάτη, ιδρυτή και βασιλιά της Τεγέας στην Αρκαδία της νότιας Ελλάδος.
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία