Η καταγωγή των Αμαζόνων ξεκινά από το θεό του πολέμου Άρη και τη Ναϊάδα νύμφη Αρμονία ή τη βασίλισσα και γενάρχη των αμαζόνων Οτρήρη. Θεά τους όμως ήταν η Άρτεμις. Αν όντως υπήρξαν ή όχι, αποτελεί ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αρχαιότητας που ακόμη προκαλεί και συναρπάζει. Ψάξτε το.
Όσον αφορά αν πραγματικά έκοβαν τον δεξιό μαστό τους αποτελεί ακόμη ένα ανεξερεύνητο μυστήριο που περιμένει το λύτη του. Σαν βοήθημα, έστω υπόψη ότι η λέξη ‘μαζός’ θεωρείται συνώνυμο του μαστού. Οπότε έχουμε τη λέξη Αμαζών να προέρχεται από το ‘α’ και το ‘μαζός’=μαστός. Το ‘α’ όμως μπορεί να είναι είτε στερητικό (άρα χωρίς μαστό) ή αθροιστικό (με μεγάλους μαστούς).
Ανάμεσα τους δεν επιτρέπονταν καθόλου οι άνδρες. Για τη διαιώνιση του είδους δύο μήνες την άνοιξη πήγαιναν και έμεναν με έναν γειτονικό αρσενικό λαό, τους Γαργαρείς.
Η Ιπποθόη ακολούθησε την βασίλισσα της, Πενθεσίλεια, στον Τρωικό Πόλεμο και σκοτώθηκε κι αυτή από τον Αχιλλέα.
Νηρηίδα νύμφη (Νεράιδα της θάλασσας) της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, μια από τις 50 (ή και μέχρι 100) πεντάμορφες κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας. Εγγονή του Ωκεανού και της Τηθύος, που μαζ
...
Δαναΐδα κόρη του Δαναού. Παντρεύτηκε, όπως και οι άλλες 49 αδελφές της, ένα από τους 50 γιους του Αιγύπτου, τον Όβριμο. Οι Δαναΐδες, εκτός από μια, την Υπερμήστρα, σκότωσαν τους συζύγους τους την πρώτ
...