Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Πυθοκλής ο Ηλείος
Πυθοκλής > Σημαντικά Πρόσωπα (3)
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από την Ηλεία, Πελοπόννησος, στο πένταθλο, όπως το σημερινό, αλλά περιλάμβανε τα αθλήματα – άλμα, δίσκο, δρόμο, ακόντιο και πάλη, στην 82η το 452 π.Χ..

Δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο έβγαινε ο νικητής αλλά δεν πρέπει να υπήρχε βαθμολογία. Φαίνεται ότι, τα πρώτα αγωνίσματα ήταν, κατά κάποιο τρόπο, σαν προκριματικοί και στο πέμπτο αγώνισμα έμεναν δύο, που πάλευαν, και ο νικητής έπαιρνε τον κότινο.
Εορταστικές Ημερομηνίες
23 Ιουνίου Πυθοκλής ο Ηλείος ©TEH - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία - Ημέρα διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) κάθε τέσσερα χρόνια.
Πληροφορίες για το όνομα Πυθοκλής
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά 'Πυθώ' και 'κλέος'= δόξα και σημαίνει δόξα του Πύθιου Απόλλωνα. Η κατάληξη -είδης σημαίνει γιος του Πυθοκλή.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Πυθοκλέα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Θοκλής, Θούλης, Κλέας, Λάκης, Πυθοκλάκης, Πυθοκλέας, Πυθοκλείδας, Πυθοκλείδης, Πύθος, Πυθούλης
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης
Κατάλογος:
Πυθόδωρος Πυθοκλέα Πυθοκλείδης
«
Πυθοκλής
»
Πυθοκρίτη Πυθόκριτος Πυθόλαος



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης, από την Σικυών της Πελοποννήσου, στο Στάδιον (Αγώνας ταχύτητας 600 ποδιών κάτι σαν το σημερινό διακοσάρι) στην 135η Ολυμπιάδα το 236 π.Χ..
2
Ιατρός - Θεός Ιατρικής - Ιατροφιλόσοφος
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία