Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Κάρολος Δαρβίνος
Κάρολος > Σημαντικά Πρόσωπα (4)
(1809-1882) Πλήρες όνομα Τσαρλς Ρόμπερτ Ντάργουιν (Charles Robert Darwin), ήταν Άγγλος φυσιοδίφης, που επέφερε επαναστατικές αλλαγές στην ανθρώπινη γνώση με τη θεωρία του για τη βιολογική εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής.
Αυτό το λαμπρό μυαλό, η κοινωνία και τα εκπαιδευτικά επίπεδα και κριτήρια της εποχής θεώρησαν σαν μια μετριότητα. Απέτυχε στις σπουδές του στην ιατρική και κατέφυγε στην Θεολογία.

Τυχαία προσκλήθηκε και έλαβε μέρος από το 1832 έως το 1836 σε μία εξερευνητική αποστολή, με στόχο την καταγραφή των ζωικών ειδών στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και στη Γη του Πυρός. Αυτό φαίνεται ήταν ο σπινθήρας που προκάλεσε την έκρηξη του ενδιαφέροντος του για το θέμα αυτό. Ακολούθησαν 7 χρόνια (1839 – 1846) μελετών και γεωλογικών παρατηρήσεων στις Άνδεις της Χιλής και βιολογικών παρατηρήσεων στα νησιά Γκαλαπάγκος.
Δεν δίστασε να αντικρούσει τον Αριστοτέλη που είχε υποστηρίξει ότι τα είδη του ζωικού βασιλείου παραμένουν αμετάβλητα. Αγνόησε επίσης τα Βιβλικά διδάγματα για τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, δημοσιεύοντας το 1859 το πόνημά του «Η προέλευση των ειδών».
Αμέσως, οι θέσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από την εκκλησία.
Σήμερα, πάνω από ένα αιώνα μετά το θάνατό του, η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί τη θεωρία του, η οποία επαληθεύτηκε, στο μεταξύ, μέσα από πλήθος παρατηρήσεων και νεότερων ανακαλύψεων.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρόλο που ήταν εκ πεποιθήσεως αγνωστικιστής, αρνήθηκε στον Καρλ Μαρξ την αφιέρωση της Αγγλικής έκδοσης στον ίδιο, του βιβλίου του «Κεφάλαιο».
Εορταστικές Ημερομηνίες
Πληροφορίες για το όνομα Κάρολος
Ετυμολογία: Μάλλον από την αρχαία Γερμανική λέξη 'charal' από την οποία φαίνεται να προήλθε η εκλαϊκευμένη ‘kerl’. Και οι δύο αυτές λέξεις σημαίνουν τον ισχυρό, χειροδύναμο και συνεκδοχικά τέλειο άνδρα.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Καρόλα
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Καρλ, Καρλάκης, Κάρλες, Κάρλης, Κάρλο, Κάρλος, Καρόλης, Κάρολης, Λάκης, Ρόλης, Σαρλ, Τσάρλης, Τσαρλς
Κατηγορία: Ξενικό Χριστιανικό
Υποκατηγορία: Άγιος/Αγία Γερμανικό / Τευτονικό
Κατάλογος:
Καρόλα Καρόλα Καρολίνα
«
Κάρολος
»
Καροφάντη Καροφάντης Καρπασία



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Δεν βρήκαμε πληροφορίες για τον βίο του.
2
Φωτογραφία του 1918
(1889-1977). Πραγματικό όνομα Τσαρλς Σπένσερ (Charles Spencer).

Διάσημος, ανά το παγκόσμιο, Βρετανός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ξεκίνησε σαν ‘αλητάκι’ στο Λονδίνο κι αξιώθηκε, μέσα ...
3
(1812 - 1870) Ο Τσαρλς Ντίκενς ήταν διάσημος Βρετανός συγγραφέας μυθιστορημάτων, που έχει παγκοσμίως αναγνωριστεί σαν μια λογοτεχνική διάνοια.

Μέσα από τα, πολύ δημοφιλή, έργα του έκανε κριτι ...
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία