Εορτές 2 Απριλίου: Αγία Έμπα η Νέα Άγιος Αιδέσιος Άγιος Αμφιανός Αιδεσία Αμφιανή Αμφιανός Αμφιώνη Έμπε Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός Τίτα
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: Αελίτα Θαμπελίνα Θαμπελινος Νινέτ
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Θεοδώρα η Παρθενομάρτυρας Άγιος Γεώργιος Επίσκοπος Αζκουρίας Άγιος Πολύκαρπος Άγιος Σάββας Αρχιεπίσκοπος Σουρώζ Όσιος Γρηγόριος ο εν Νικομήδεια ασκήσας
Αλκινόη η Αμαζόνα
Αλκινόη > Σημαντικά Πρόσωπα (2)
Η καταγωγή των Αμαζόνων ξεκινά από το θεό του πολέμου Άρη και τη Ναϊάδα νύμφη Αρμονία ή τη βασίλισσα και γενάρχη των αμαζόνων Οτρήρη. Θεά τους όμως ήταν η Άρτεμις. Αν όντως υπήρξαν ή όχι, αποτελεί ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αρχαιότητας που ακόμη προκαλεί και συναρπάζει. Ψάξτε το.

Όσον αφορά αν πραγματικά έκοβαν τον δεξιό μαστό τους αποτελεί ακόμη ένα ανεξερεύνητο μυστήριο που περιμένει το λύτη του. Σαν βοήθημα, έστω υπόψη ότι η λέξη ‘μαζός’ θεωρείται συνώνυμο του μαστού. Οπότε έχουμε τη λέξη Αμαζών να προέρχεται από το ‘α’ και το ‘μαζός’=μαστός. Το ‘α’ όμως μπορεί να είναι είτε στερητικό (άρα χωρίς μαστό) ή αθροιστικό (με μεγάλους μαστούς).

Ανάμεσα τους δεν επιτρέπονταν καθόλου οι άνδρες. Για τη διαιώνιση του είδους δύο μήνες την άνοιξη πήγαιναν και έμεναν με έναν γειτονικό αρσενικό λαό, τους Γαργαρείς.
Εορταστικές Ημερομηνίες
19 Δεκεμβρίου Αλκινόη η Αμαζόνα ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία – Αμαζόνες που έλκουν την καταγωγή τους από το θεό Άρη.
Πληροφορίες για το όνομα Αλκινόη
Ετυμολογία: Από το αλκή (δύναμη) και -νοος< νους και σημαίνει "η δυνατή στο νου"
Αντίστοιχο Ανδρικό: Αλκίνοος
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άλκη, Νόη, Αλκίτσα, Αλκούλα, Κίτσα, Κούλα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Αμαζόνα Νεράιδα Νύμφη Ναϊάδα
Κατάλογος:
Αλκιμίδης Άλκιμος Αλκινάδας
«
Αλκινόη
»
Αλκίνοος Αλκιόπη Αλκίοπος



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Πλειάδες Elihu Vedder
Μια από τις επτά πλειάδες. Θυγατέρα του Δία ή του Άτλαντα και της ωκεανίδας Πληϊόνης. Ναϊάδα του όρους Λυκαίου στην Αρκαδία και μία από τις εννέα Αρκάδιες τροφούς του Δία.
©2025 names-n-gifts.com - Επικοινωνία