Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Μήτις
Μήτις > Σημαντικά Πρόσωπα (1)
Ωκεανίδα
Σαν Ωκεανίδες, γνωστές και ως Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδες ή Ωγενίδες, αναφέρονται 3.000 περίπου ενάλιες Νύμφες, κόρες του Τιτάνα Ωκεανού και της Τιτανίδας Τηθύος, με γυναικεία μορφή κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις γοργόνες με μονό ή διπλό ουραίο πτερύγιο.
Η Μήτις αγαπήθηκε από τον θεό Δία και έμεινε έγκυος από αυτόν. Την κατάπιε ολόκληρη όταν έμαθε ότι επρόκειτο να αποκτήσει παιδί, σπουδαιότερο από τον πατέρα του. Παρ᾽ όλα αυτά κυοφόρησε την Αθηνά όντας στην κοιλιά του Δία, την οποία γέννησε ο Δίας από το κεφάλι του. Θεωρείτο θεά της σοφίας και της φρόνησης, ιδιότητες που κληρονόμησε στην κόρη της Αθηνά.
Εορταστικές Ημερομηνίες
15 Μαρτίου Μήτις ©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία. Ημέρα των νυμφών (νεράιδων) της θάλασσας, των πηγών, των ποταμών, των λιμνών, των δασών, των δένδρων, των σπηλιών και των βουνών.
Πληροφορίες για το όνομα Μήτις
Ετυμολογία: Από την αρχαία ελληνική λέξη μήτις που σημαίνει τη σοφή.
Αντίστοιχο Ανδρικό:
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Μήτιδα
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Νεράιδα Ωκεανίδα Νύμφη
Κατάλογος:
Μητιάδουσα Μητιόχη Μητίοχος
«
Μήτις
»
Μητίχη Μήτιχος Μητίων



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία