Μαρτύρησε στα χρόνια του βασιλιά Διοκλητιανού το έτος 288 μ.Χ. Καταγόταν από τους ονομαζόμενους Σκηνοπολίτες και στο αξίωμα ήταν βουλευτής. Πέταξε λοιπόν, στα σκουπίδια όλα τα κατά κόσμον αξιώματα και τιμές, και παρουσιάστηκε μπροστά στον άρχοντα Λουκιανό και τον ήλεγξε δριμύτατα για τις διώξεις του εναντίον των Χριστιανών. Εμβρόντητος ο άρχοντας για τη στάση του Διόσκορου, προσπάθησε με κολακείες και απειλές να μεταστρέψει τη γνώμη του. Επειδή όμως δεν τα κατάφερε, βασάνισε τον Άγιο σκληρά και στο τέλος τον αποκεφάλισε.
Ήταν Ιερέας των ειδώλων στα χρόνια του βασιλιά Άντωνίνου (138-160) και ήλθε στη χριστιανική πίστη διά των θαυμάτων του Αγίου Θεοδώρου και μαρτύρησε δια πυρός.
Μέγας καλλιτέχνης. Ψηφοθέτης. Έργα του που θεωρούνται εξαιρετικά υψηλής τέχνης ευρέθηκαν κοντά στην Πομπηία και έχουν τοποθετηθεί στο εκεί Μουσείο. Φέρουν το όνομα του "Διοσκουρίδης Σάμιος εποίησε".
Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική παράδοση η Λήδα, σύζυγος του βασιλιά Τυνδάρεω, από την ένωσή της με τον Δία που είχε πάρει τη μορφή του κύκνου για να συνευρεθεί μαζί της, έτεκε δυο αυγά. Από το πρώτο β
...
Συνελήφθησαν στη Ρώμη το 244 μ.Χ., επί αυτοκράτορα Γορδιανού Γ' (238 - 244 μ.Χ.), κατηγορούμενοι για προσπάθεια προσηλυτισμού και αφού όχι μόνο δεν μεταμελήθηκαν, αλλά συνέχισαν και εντός των φυλακών
...