Ετεροθαλής αδελφή (από διαφορετική μητέρα) και σύζυγος του Αβραάμ, μητέρα του Ισαάκ. Το αρχικό της όνομα ήταν Σάρα. Ήταν δέκα χρόνια νεότερη από τον Αβραάμ και τον παντρεύτηκε ενόσω ζούσαν στη Χαλδαϊκή πόλη Ουρ. Ήταν στείρα μέχρις ότου οι αναπαραγωγικές της δυνάμεις αναζωογονήθηκαν θαυματουργικά, αφού είχε ήδη πάψει να έχει εμμηνόρροια.
Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας ακολουθίας ο χριστιανός ιερέας, ή λευίτης όπως χαϊδευτικά αναφέρεται από εκκλησιαστικούς κύκλους, ζητεί από τον Θεό να ευλογήσει τους νεόνυμφους όπως ευλόγησε τον Αβραάμ και τη Σάρρα, τον Ισαάκ και τη Ρεβέκκα, τον Ιακώβ και τη Ραχήλ, και να τους κάνει να ζήσουν όπως αυτά τα ευλογημένα τρία ζευγάρια, οδηγώντας τους σε κάθε έργο αγαθό.
Τους συμβουλεύει να δημιουργήσουν μια αγάπη, βαθιά, μόνιμη και σταθερή, και όχι επιφανειακή και προσωρινή και οι νύμφες να ομοιάσουν προς τις Σάρρα, Ρεβέκκα και Ραχήλ.
Αλλά μελετώντας την Αγία Γραφή θα δούμε ότι ο Αβραάμ έδωσε την σύζυγό του Σάρρα σαν σύζυγο σε δυο βασιλιάδες, τον Φαραώ της Αιγύπτου Σόσενγκ Α', γνωστός και σαν Σισάκ ή Σουσακίμ και τον Αβιμελέχ της Φιλισταίας, εξασφαλίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη και από τους δυο. Ο Ισαάκ πρόσφερε κι αυτός τη σύζυγό του Ρεβέκκα για σύζυγο στο βασιλιά της Φιλισταίας, αλλά η απάτη του αποκαλύφθηκε νωρίς, ο δε Ιακώβ νυμφεύθηκε όχι μόνο τη Ραχήλ αλλά και την αδελφή της Λεία και τα 13 παιδιά που έκανε ήταν όχι μόνο από τις δυο αδελφές αλλά και από τις δυο δούλες τους.
Η δική μας συμβουλή: Ερευνάτε τις Γραφές.
Ο Αβραάμ οδηγεί τη σύζυγό του στον Φαραώ της Αιγύπτου. Σε άλλη, γνωστή περίπτωση ήταν προς τον Αβιμέλεχ. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις ήταν με το αζημίωτο.