Εορτές 21 Νοεμβρίου: Βενδολίνη Βιργίνιος Εισοδία Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδιος Λεμονής Λεμονθέα Λεμονθέος Λεμονιά Μαρέβα Μαρία, Εισόδια της Θεοτόκου Παναγία η Σουλτάνα Σουλτάνος
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Άγιος Ηλιόδωρος της Παμφυλίας Άγιος Προκόπιος της Βιάτκα Άγιος Σωζόμενος ο Αλαμάνος Άγιος Σωζόμενος ο Θαυματουργός Βασίλης Αλεξάνδρου Δέσποινα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίκα Μάριος Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα Παναγία η Σφαλαγγιώτισσα Παναγιώτα, Τα Εισόδια της Θεοτόκου Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Πέλωψ
Πέλωψ > Σημαντικά Πρόσωπα (5)
Ένας από τα δίδυμα αγόρια (Τηλέδαμος και Πέλοπας) που απέκτησε ο Αγαμέμνωνας με την Κασσάνδρα, κόρη του Πρίαμου, που έφερε μαζί του επιστρέφοντας από την Τροία. Δολοφονήθηκαν και οι δύο μαζί με τους γονείς τους από την σύζυγο του Αγαμέμνωνα Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο.
Εορταστικές Ημερομηνίες
9 Ιουνίου Πέλωψ ©ΤΕΗ – Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία για ονόματα που έχουν σχέση με την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο Ημέρα άλωσης της Τροίας 9.6.3218 π.Χ.
Πληροφορίες για το όνομα Πέλωψ
Ετυμολογία: Από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις 'πελός'=μαυριδερός και 'όψις'και σημαίνει μελαχροινός.
Αντίστοιχο Γυναικείο: Πελοπία
Υποκοριστικά/Παρωνύμια: Άκης, Πάκης, Πελοπάκης, Πέλοπας, Πέλοψ
Κατηγορία: Αρχαίο Ελληνικό
Υποκατηγορία: Βασιλιάς
Κατάλογος:
Πελοπίδα Πελοπίδας Πέλωρ
«
Πέλωψ
»
Πεμπέ Πεμφρυδώ Πένη



Άλλα συνονόματα σημαντικά πρόσωπα
1
Από διάφορους συγγραφείς συγκαταλέγεται στους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας,
2
Γιος του Πέλοπα, Πατέρας των Αγαμέμνονα και Μενέλαου. Παράθεσε στον αδελφό του να φάει τα ίδια του παιδιά. Πέταξε τη γυναίκα του, μια Κρητικιά, μητέρα του Αγαμέμνονα, στη θάλασσα.
3
Βασιλιάς της Ιωλκού γιος του Ενυτέα και της Τυρώ
4
Πατέρας του Ίππαρχου,
©2024 names-n-gifts.com - Επικοινωνία